Datatillbehören du behöver

usbminne, en typ av extern lagring

Lått oss säga att du nyss har köpt en ny dator som du tänker använda vid höstens studier, du packar upp den och sätter igång. Men är det inte något som saknas? Har du alla tillbehören som du kommer behöva?

Mus

Även om det oftast går bra att arbeta ett tag med datorns touchpad så finns det inget som slår en riktig datormus gällande precision och användarvänlighet. Detta är speciellt sant om man dessutom gillar att spela spel på sin dator där det oftast är ett krav. Möss finns i en otroligt stor variation för att täcka alla möjliga behov gällande ergonomi, precision och mobilitet.

Hörlurar

En av de absolut svagaste punkterna på en laptop är så gott som alltid högtalarna. På grund av att datorerna idag behöver göras så otroligt tunna och små går det helt enkelt inte att få in riktigt bra ljud i enheterna. Det är här hörlurar kommer in i bilden som ett självklart komplement. Ett tips kan i detta fallet vara att istället för ett par hörlurar införskaffa ett headset. På så sätt får du även möjligheten att ringa samtal i Skype eller röstchatta i ditt favoritspel.

Extern lagring

Då alla idag är fotografer och videoskapare tack vare telefonkamerans utbreddhet är det knappast förvånande att alla behöver allt mer lagring. Detta samtidigt som SSD hårddiskar har gjort våra datorer snabbare på bekostnad av just lagringsutrymmet.

Att införskaffa en eller flera hårddiskar är ett bra sätt att förvara sina digitala samlingar eller alternativt och göra backuper på dem så att alla filer inte försvinner när olyckan är framme. Som komplement till detta kan man gärna använda sig av någon tjänst för onlinebackups.