Datorer, kablar och annat användbart

För dig som flyttar till Uppsala för studier så kan det ta ett tag innan du hittat rätt. En viktig ingrediens förstår vi är att hitta rätt ställe att få tag på elektronik och det finns ett ganska stort utbud på handlare i stan.

Datorer

Sedan Uppsalas bästa butik, Angel PC gått i konkurs kan det vara svårt att hitta rätt. Den butik som fått flest rekommendationer i vår lilla utfrågning är Alina Systems. Här hittar du datorer, både stationära och bärbara som funkar för både privatpersoner och företag. Alina är inte en budgetbutik, kvalitet ses som viktigare och om det blir problem med datorn (vilket händer då och då även med de bästa av burkar) har de ett väl fungerande garantisystem.

Kablar och kontakter

Om du letar efter speciella kablar, som t ex HDMI, så rekommenderar vi faktiskt att beställa på nätet. Det kan vara svårt att hitta precis rätt i butikernas mindre utbud och priset blir faktiskt rejält lägre på nätet. Ta en titt på Kabelbutiken.com för alla kablar du kan behöva.

Mjukvara

Som student går det att få tag på en del mjukvara med studentlicens, Webhallen är t ex ett bra ställe att starta. Kom också ihåg att Universitetet tillhandahåller en del licenser så kolla där innan du rusar iväg och handlar.