E-handel och merförsäljning

När man sysslar med E-handel så är målet precis som i all annan affärsverksamhet att öka sin försäljning och förtjänst. Ett sätt att göra detta är att använda sig av små tricks som man brukar kalla för merförsäljning. Nedan följer några sätt att använda sig av merförsäljningsknep. Tanken är att man till exempel ska kunna locka kunder man annars inte hade nått ut till, samt få kunder att köpa något extra som kanske passar ihop med den produkt man redan köpt.

Tipsa en vän

Funktionen “tipsa en vän” går ut på att man genom en knapp kan maila, tweeta eller dela på facebook för att delge andra om sitt köp. På så sätt når man ut till fler potentiella kunder.

Betyg & Recension

Genom att ge kunderna möjlighet att både läsa och att efter köp ge sina åsikter om produkten och själva köpet. Detta är ett gott försäljningsargument och skapar en trovärdighetskänsla för kunden.

Bästsäljare

Man kan genom en lista över bästsäljare så att säga marknadsföra dessa som populära och uppenbart bra produkter eftersom många har inhandlat dem innan. Detta kan givetvis göras i olika steg, både för hela shoppen och enskilda kategorier.

Kunder har tidigare köpt

Under produkter visas andra produkter som andra köpare också köpt tillsammans med den visade produkten. Detta är ett effektivt sätt för merförsäljning eftersom det skapar en bild av att man också behöver den andra produkten.

Om du vill ha fler tips på merförsäljningsknep så kan du kika in på E-handelslösningstjänsten Kodmyran.se.