Flytta till Uppsala

Det är inte helt lätt för en nybliven student att flytta till Uppsala. Anledningen är förstås att du knappast är ensam om att flytta till Sveriges främsta studentstad. Det finns ganska gott om bostäder men det finns än fler studenter.

Till att börja med, det är lätt att få panik när man upptäcker hur svårt det faktiskt är att få tag på boende i Uppsala men ta det lugnt. Det löser sig alltid även om du kan bli tvungen att vara inneboende ett tag. Om du i slutändan inte lyckas få tag på en lägenhet eller ett studentrum innan terminstart så är det faktiskt värt att bara åka till Uppsala i alla fall. Ta hjälp av Studentkåren och deras bostadsjour när du väl är på plats.

Hitta bostad i Uppsala

Om du är ute i god tid så finns det egentligen tre vägar att gå. Det första är att kontakta din Nation, de har ibland lägenheter och rum som ofta är bra och centrala. Studentstaden är nästa alternativ och den vanligaste hyresvärden för studenter i Uppsala. Det tredje är att försöka hitta något på egen hand, t ex med hjälp av Studentboet. Det går naturligtvis att hitta möjligheter att bo inneboende om du håller ögonen öppna, lättast är nog att ta sig till Uppsala i förväg och leta runt.

Köpa lägenhet

Att köpa lägenhet är förstås alltid ett alternativ även om du då också måste vara ute i god tid, ett lägenhetsköp är inget du vill hasta fram. Det finns gott om mäklare i Uppsala men även här kan du vara tvungen att leta.