Håll dig uppdaterad

Vad händer sen? Efter avslutade studier finns oanade möjligheter. Vi har världen i vår hand och nu gäller det att förvalta kunskaperna.

Med en god grundutbildning i IT-kunskap, datakunskap eller programmering har man alla möjligheter att lyckas i den virtuella världen. Det är nu allt börjar och vem vet vad framtiden bär med sig.

Internet har revolutionerat arbetsmarknaden. Man kan sitta i en liten stuga i Norrland och arbeta med kunder i Asien eller Sydamerika. Det finns också många möjligheter för duktiga IT-hantverkare att få jobb i olika delar av världen. Stora företag i andra världsdelar lockar till sig ungdomar och det finns också möjlighet att tjäna riktigt bra med pengar om man blir duktig på det man gör.

Häng med i utvecklingen!

Om man skall lyckas i denna föränderliga värld gäller det verkligen att inte stagnera. Det går inte att sätta sig ned och tänka “ja, nu är jag klar”. Man blir aldrig färdiglärd. Detta gäller många yrken, men kanske allra helst för oss som jobbar i den virtuella världen. Här händer det saker hela tiden och vi måste följa med för att ha en chans. Det händer hela tiden saker i rask takt både när det gäller mjukvaror och hårdvaror. Affärsmannen på Internet måste hålla sig uppdaterad och det gör man enklast genom att läsa om vad som händer just på Internet. Man måste lägga tid på att hålla sig uppdaterad och det är bra om man kan följa några bloggar eller sidor som förmedlar nyheter på Internet och inom datavärlden. Självstudierna måste fortsätta genom att man håller sig uppdaterad.

Det kan tyckas underligt att som anställd på ett företag sitta och läsa bloggar på Internet, men som arbetsgivare skall man förstå att den anställde som gör det vill följa med i utvecklingen. Det är en tillgång för ett företag att ha vetgiriga och duktiga anställda som inser vikten av att inte stagnera.