I Uppsala

Det vackra och studentfyllda Uppsala är en trevlig stad att bo och leva i. Sedan medeltiden har staden fått epitetet som Sveriges kyrkliga centrum och än idag är Uppsala ärkebiskopssätet inom Svenska Kyrkan. Uppsala Domkyrka är en av Nordens äldsta kyrkor och Uppsala Universitet är Skandinaviens äldsta säte för högre utbildning där närmare 30 000 studenter från Sverige och utlandet läser vid de olika fakulteterna.

Boende i Uppsala

Uppsala med omnejd är en av Sveriges fem största städer och att bo i Uppsala är populärt. Det byggs fortfarande en del i hela Uppsala Stad och flera bostads- och hyresrättsområden kommer att byggas de nästkommande åren. Det finns självfallet studentbostäder ämnade för universitetsstudenterna där trycket alltid är som högst vid terminsstarterna. Det kan vara värt att titta på de många fina områdena utanför Uppsala såsom Gottsunda, Gränby och Flogsta. Om du arbetar eller studerar i Uppsala City så tar det inte mer än 30 minuter in till stadskärnan med buss från de flesta kommundelar.

Aktiviteter i Uppsala

Det finns ett rikt kulturliv i Uppsala fullt med muséer, monument samt teater och konstgallerier. Det råder ingen tvivel om att staden har en stark puls med många spännande kulturella evenemang. Varje år arrangeras många musikfestivaler, bland de flitigast besökta hör Uppsala Gitarrfestival samt Studentorkesterfestivalen.

Sport i Uppsala

När det gäller sport i Uppsala finns en rik tradition. Den årliga svenska mästerskaps finalen i bandy har i över tjugo år ägt rum på Studenternas IP. Uppsalas fotbollslag heter Sirius men dagens två största stoltheter är innebandylaget Storvreta och Uppsala Basket.                 Skandisloppet i cykel brukar alltid vara ett populärt evenemang och är faktiskt världens äldsta cykellopp.

Arbete i Uppsala

Som ett säte för universitetsstudier och akademisk forskning finns det rikligt med intressanta Uppsalaföretag som vuxit fram genom åren. Industrier som Pharmacia Biotech, Q-Med, Fram och Bryggeriet Holmen är några i raden av betydande arbetsgivare. Det som kallas för Uppsala Science Park innefattar samtliga av Uppsalas viktigaste forskningsenheter inom teknik, medicin, biomedicin, lantbruk och mycket mer. I anslutning till Uppsala Science Park finns några av landets främst inkubatorer i och med Uppsala Innovation Centre (UIC). Syftet med UIC är affärsutveckling från projekt-/idéstadium till uppstartandet och etableringen av nya företag. Det finns helt klart en stor potential när det gäller arbetstillfällen och tillväxt i Uppsala.