Studentrabatter

När man är student är ofta ekonomin mycket knapp. Alla som studerar eller som någon studerat vet att studielånet från CSN, för närvarande på drygt 9 000 kr, inte är speciellt mycket att leva på. Som tur är finns det en rad rabatter man kan utnyttja och ta del av som student, något man definitivt bör göra.

Student med rabattkortAlla som studerar i Sverige får det så kallade Mecenat-kortet skickat hem till sig, vilket ger en rad rabatter på bland annat kurslitteratur, skönlitteratur, ljudböcker samt på dagstidningar. Vad gäller kurslitteratur så ger både Bokus och Adlibris rabatter till studenter.

Även det så kallade Studentkortet, som man får när man skriver in sig vid någon nation eller liknande vid ett universitet, ger en mängd olika rabatter. Bland annat så får man åka på SJ till ungdomspris, vilket kan vara bra att veta för den som är student och är över 26 år. Även på Veolia ges studenter med Studentkortet rabatt.

Studentkortet berättigar även till rabatter hos olika regionala resebolag, hos flygbolag som Lufthansa och Malmö Aviation, på taxiresor samt på bilhyra.

Gillar man kläder och skor ger också en rad olika nätbutiker rabatter om man har Studentkortet, ofta mellan 10 och 20 procent. Några av de butiker som erbjuder rabatter är Nelly, Boozt, Sportamore, Urban Outfitters och Footway.

Även på datorer och telefoner finns rabatter att hämta som till exempel hos Comviq, Telenor, Telia och Tele2 som har generösa erbjudanden på både telefoner och abonnemang. Är man ute efter en ny dator erbjuder både Dell och Apple rabatter på deras produkter, 15 respektive 10 procent. Mjukvara går också att hitta rabatter på, bland annat på produkter från Microsoft och Apple.

Utöver detta finns det även en rad olika lokala butiker, restauranger som erbjuder generösa rabatter till innehavare av Studentkortet.

Som student finns det som sagt en mängd olika rabatter man kan och bör ta del av. Så surfa in på Studentkortet.se där man hittar alla rabatter som finns att tillgå.